Tässä tulee nyt mun lempparikeiton ohjetta. Meillä syödään keittoja oikeastaan vaan syksyisin/talvisin. Ekan kerran tein Teemulle keitto ruokaa, kun oltiin tunnettu reilu kaks vuotta, hah. En tykkää mistään perinteisistä keitoista, esim. hernekeitto, makkarakeitto ja lihakeitto on ihan nounou, enkä oo varmaan ikinä ees tehnyt niitä. Tän keiton oon "kehitellyt" TÄMÄN KALTAISESTA reseptistä.
Kylmien päivien pikaiseen lämmittäjä keittoon tarvitset:
400g jauhelijaa
10-15perunaa pilkottuna
250g keittojuureksia(tai pilko itse mieleisiäsi kasviksia)
2dl ruokakermaa
paketti koskenlaskijaa(voi olla perinteinen, voimakas tai viherpippuri)
mausteita: suolaa, viherpippuria, lihaliemikuutio, ruohosipulia tai persiljaa ja hyppysellinen sokeria
1. Paista jauheliha ja valuta ylimääräinen rasva halutessasi pois.
2. Lisää perunat, ja vettä siten, että ne juuri ja juuri peittyvät.
3. Lämmitä kerma ja koskenlaskija miedolla lämmöllä siten, että koskenlaskija sulaa kokonaan.
4. Lisää sulatettu koskenlaskijakermaseos ja keittojuurekset kattilaan. Perunoiden ei tarvitse olla tässä vaiheessa vielä kypsiä, kypsyvät ja maustuvat hyvin myös koskenlaskijakermaseoksen kanssa. HUOM. Jos käytät itse pilkottuja kasviksia, lisää ne keittoon niiden keittoajan mukaan.
5. Lisää mausteet ja lihaliemikuutio. Viherpippuri on tässä se avain ainesosa, joten sitä saa laittaa ihan runsaasti.
6. Maista, ja mausta tarvittaessa, tarjoile vaikkapa leivän kera.
Aikaa tähän keittoon menee noin tunti. Siitäkin vain aktiivista aikaa on jauhelihan paistaminen, ja ainesosien lisääminen. Ja tietysti katsominen koskenlaskijakermaseoksen perään, ettei pala pohjaan. Tätä keittoo voisin syödä aina, niin hyvää se on.
Aiotteko kokeilla keittoa vai oletteko jo kokeilleet samankaltaista reseptiä?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti