perjantai 1. syyskuuta 2017

Kotimaisen ruuan kuukausi, lähetkö messiin?

Iltalehden sivulla oli pari päivää sitten artikkeli, jossa facebookissa on levinnyt haaste, joka kannustaa suomalaisia valitsemaan lautaselleen syyskuun ajaksi kotimaista ruokaa. Haasteen on luonut Kotikokki.net. Facebookista se löytyy tapahtumana "Kotimaisen ruoan kuukausi-haaste".
Aion ehdottomasti osallistua tähän ja suosia kauppareissuilla kotimaista tuotantoa. Suurin osa meidän tämän hetken raaka-aineista tulee Suomesta, erityisesti kaikki liha, mitä me ostetaan. Kasvikset pyrin ostamaan satokauden mukaan, vaikka aika usein tarttuu kaupasta kotiin kotimaisia pakastevihanneksia. Hedelmien osto on hieman hankalaa, koska oon allerginen kaikille mahdollisille tuoreille hedelmille. Ainoat, jotka käy, ovat vesipitoisia esimerkiksi viinirypäleet ja vesimeloni ja niitähän ei suomessa kasva. Omena, päärynä ja luumu, kaikki nämä, joita myös suomessa viljellään, on kieltolistalla. 
Aion käyttää kuiva-ainekaapeista, jääkaapista ja pakastimesta ulkoimaisia tuotteita, mitä tällä hetkellä siellä on. Kaikki, mitä tulevana kuukautena ostan, tulee oleman ainakin 95% kotimaista. Tämän kuukauden aikana kirjoitan ruokaohjeita säännöllisesti ja mietteitä kotimaisuudesta ja siitä, miten se vaikuttaa kauppalaskuihin.
 Lähde ihmeessä tukemaan suomalaista työtä mun kanssa! Ihanaa alkavaa viikonloppua! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti