lauantai 18. helmikuuta 2017

Munattomat lindströminpihvit

Ekaa kertaa tein ja söin tänään lindströmin pihvejä! Tehnyt mieli jo pitkän aikaa tehdä ja nyt se aika koitti. Tykkään muutenkin punajuuresta ja se vielä jauhelihaa sekoitettuna, ai että. Kaupan valmis pihveissä on ollut aina jotain, jota en pysty syömään. Jos tuotteessa ei ole ollut kananmunaa, on siinä ollut esimerkiksi soijaproteiinia. Tein mulle normaalilla lihapulla ohjeella, johon lisäsin vain punajuurta. Lisäksi tein pihvien kaveriksi muussia ja perinteisen vihreän salaatin.

Munattomat lindströminpihvit 16kpl pieniä pihvejä, n.30min

1dl vettä
1dl kaurahiutaleita
2rkl ketsuppia
2rkl sinappia
iso sipuli
400g jauhelihaa
200g punajuurta
mustapippuria, suolaa ja paprikajauhetta oman maun mukaan
n. 1-1,5dl juustoraastetta

1. Laita uuni kuumenemaan 225℃. Sen jälkeen laita kaurahiutaleet turpoamaan veteen. 
2. Kuutioi kuorittu sipuli ja punajuuret.
3. Kun hiutaleet ovat turvonneet, lisää loput aineet(ketsuppi, sinappi, sipuli, jauheliha, punajuuret, juustoraaste ja mausteet) kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Anna taikinan levätä hetki.
5. Muotoile samankokoisiksi pihveiksi ja laita paistumaan n.20-25minuutiksi.

Väriltään näistä ei tullut niin pinkkijä kuin "oikeat". Olivat kuitenkin ihan extra herkullisia ja Teemullekkin maistui, vaikka ois saanu kuulema jättää punajuuret kokonaan pois. Omaan makuun olis saanut olla hieman punajuurisempia, mutta maistui hyvältä nytkin.
Munattomalla taikinalla ei tule kovin kiinteitä pihvejä, pysyi kuitenkin kasassa hyvin. Pitää ens kerralla koikella, että raastaa punajuuret taikinaan, kuutioimisen sijaan.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti