torstai 16. helmikuuta 2017

Hammas kutinaa

Voihan hampaiden tulo. Mimi on parin viimeisen viikon aikana ruvennut järsimään lattialistojen kulmia ja eteisessä olevan vaatenaulakon muovimattoa, joka on liimattuna siihen. Saatiin ne kuitenkin loppumaan ennenkuin kerkesi kunnolla alkaakkaan. Laitettiin etikkaa ja sen jälkeen neiti kävi vain haistamassa ja lähti pois. 
Mimi huitas ennen nappulat viiteen minuuttiin, mutta tänä aamuna söi reilua yhtä desiä nappuloita puoli tuntia! Silti jäi vielä nappuloita kuppiin. Käytiin sitten välillä pihalla, ja sen jälkeen söi loput nappulat, joita ei paljoa ollutkaan. Uusia hampaita ei vielä näy, eikä tunnu, mutta Mimin ikeniä koskettaessa aristaa hieman. Hampaita kun rupeaa katsomaan, niin lipoo kielellä minkä kerkee ja yrittää päästä tilanteesta pois. Ennen on kyllä sujunut hienosti hampaiden katsominen. Siellä ne vielä kasvaa ja vahvistuu. Odotan kyllä, että hampaat vaihtuvat. Nuo pentu hampaat on niin terävät, että sattuu ihan pirusti, jos puraisee vaikka leikin yhteydessä. Muutaman kerran on haavankin saanut aikaiseksi nuilla hampailla. Puremisen voimaa kuitenkin löytyy, kun on saanut pienestä asti syödä possun nahka luita ja veto leikkejäkin ollaan leikitty.
Me saatiin yläkerran naapurilta kumisia puruleluja, jotka auttavat ikenien kutinaan ja hampaiden irtoamiseen. Siihen en kyllä usko, että lelu auttaisi irrottamaan hampaita sen enempää kuin muutkaan lelut, katsotaan nyt. 
Mimi rupes just nukkumaan, niin pakkaan itelle treenivaatteet ja lähden pikkuhiljaa salille päin. Mukavaa torstaita!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti