keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Allergiaystävällinen koira ja kuulumiset

Ollaan kumpikin Teemun kanssa allergisia koirille, ja testattiin ennen koiran ottoa tuleeko meille "vähemmän allergisoivasta" koirasta mitään. Ei tullut silloin eikä ole tullut nytkään! Luin jostain, että osalle tulee myös bichon friseiden pennuista allergia oireita, mutta meidän Mimi ei ole yhtään aivastusta ja silmien kirvelyä aiheittanut. 
Kaikki kuvat otettu viikonloppuna.
Mimi on ollut meillä nyt kolme viikkoa. Aika on mennyt siivillä ja tyttö kasvaa hirmuista vauhtia. Alkaa aika nafti olemaan lämpöturkki, joka tuli kasvattajalta mukaan matkalle. Varmasti joulun jälkeen saa sen lähettää takaisin. Nämä viikot on ollut aivan mahtavia, vaikka väsymys painaa päälle. Ollaan aloitettu istu, tassu, ei ota ja saa ottaa käskyt. Koulutus hetkellä homma sujuu jo hienosti, mutta jos ylimääräistä hälinää tulee ympärille ei mene aina käskyt perille. Pikku hiljaa opettelua erilaisissa ympäristöissä ja hälinässä niin sekin alkaa varmasti sujumaan paremmin.

Välillä Mimi istuu takatassut edessä.

Ihanaa nähdä pennun oppivan, tutkivan ja kasvavan. Rauhallisesta tassutteliasta on tullut villi riiviö, joka ei jätä yhtää mitään tutkimatta. Mimi rakastaa olla ulkona ja haistella siellä uusia hajuja.


Ollaan pesty Mimi nyt joka viikko, että tottuu kunnolla. Tänään, kolmannella pesu kerralla, Mimi malttoi olla kiltisti pestävänä, ei yrittänyt paeta paikalta ja nautti olostaan. Jos me käydään ovi auki suihkussa, niin varmasti näkee pienen kuonon tulevan suihkuverhon välistä. Föönaus pelotti taas alkuun ja Mimi yritti monesti lähtee karkuun. Harjoiteltiin siihen rauhoittumista ja paikalla oloa. Loppu sujui mallikkaasti ja saatiin puhdas, pehmeä ja ihana turkki. Vielä on paljon harjoittelua, mutta harjoitus tekee mestarin. Ensi viikolla on tarkoitus trimmata tyttö ekaa kertaa, saa nähdä miten sujuu.

Pissit ja kakat on tullut suurimmaksi osaksi ulos. Nyt viikon aikana on tullut melkein joka päivä yksi pissi sisälle. Osa on niitä kertoja, kun ei olla keretty pukea tarpeeksi nopeasti ja alku pissi on tullut lattialle ja loppu ulos. Yksi kesken vauhdikkaiden leikkien ja muutama ollaan huomattu vasta jälkikäteen. Yöllä Mimi osaa pyytää ulos pissille, yhden tai kaksi kertaa yössä. Muutama yö sitten saatiin nukkua ilman, että piti ulkona lähteä käymään!

"Kuvissako pitää hymyillä, tässä mun hymy!"
Siinä oli Mimin kuulumiset, ja osaksi meidänkin. Meille kuuluu Teemun kanssa hyvää, vaikka flunssaa on ollut. Joka päivä saa olla onnellinen, kun päätettiin koira hankkia. Se tuo paljon rakkautta ja eloa meidänkin elämään. Tuntuu, että ollaan lähennytty entistä enemmän, vaikka välillä ollaan kiukkusella päällä, kun ei saada nukkua kokonaisia öitä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti