torstai 29. joulukuuta 2016

Kohta viikko ilman vahinkoja

Mimi ei ole tehnyt yhtään vahinkoa sisälle viiteen päivään. Sitä edelliset kaksi viikkoa, Mimi teki sisälle vain, jos meillä oli vieraita käymässä. Neiti riehaantuu niin paljon, että tuli pissi sisälle kymmenen minuutin sisään. Ollaan nyt otettu Teemun kanssa oppia, että kun meillä on vieraita ja Mimi rauhoittuu, viedään se pihalle ja sitten voi tulla takaisin leikkimään vieraiden kanssa. Jouluna mun vanhempien luona, Mimi teki kaks pissiä sisälle. Uusi paikka, ja kaksi muuta koiraa sisällä tekivät varmaankin sen, ettei sitten malttanut pyytää ulos. Ja tietysti karvalankamatolle on tosi kiva tehdä pissit.  
Kotona Mimi osaa elehtiä hädän siten, että me huomataan lähteä ulos. Mimi ei pysy yhdessä kohti ollenkaan, liikkuu levottomasti sisällä ja päästää muutaman haukku äänen. Myös valjaat antaa laittaa todella nätisti, kun on hätä. Valjaiden laitoin jälkeen menee istumaan ulko-oven eteen. Siitä tietää, että nyt on hätä. Olemmekin ruvenneet käyttämään pääsääntöisesti Mimiä ulkona vain silloin, kun näyttää hädän. Käytetään omatoimisesti, eli kun Mimi ei näytä hätää, noin kaksi kertaa muuten ulkona. Näin me ei käytetä sitä liian usein, ja sisäsiisteyden kouluttaminen onnistuu paremmin. Neiti pääsee opettelemaan rakon hallintaa paremmin, ja näyttämään selkeämmin hätänsä.
Mimi ei ole pyytänyt yöllä nyt noin kahteen viikkoon ulos, ihanaa! Kerroinkin jo aikaisemmin kuinka ihanaa oli nukkua yksi kokonainen yö, sen jälkeen, kun alussa käytettiin pari kolme kertaa yöhön ulkona. 
Yksin ollessa ei ole tehnyt kertaakaan vahinkoja sisälle, joka on ihan super hienoa! Uskalsin laittaa olkkariin jo maton paikoilleen. Se on niin iso, että sitä on vaikea pestä sisätiloissa, niin otettiin se pois muistaakseni sen jälkeen kun ensimmäisenä iltana meillä ollessa teki siihen pissin tai kakan.
Vielä ei voi puhuakkaan edes siitä, että meidän koira olisi sisäsiisti, koska sillekkin on joku "määritys" kauanko pitää olla tekemättä sisälle. Nartuilla on myös se, ettei täydellistä rakon hallintaa voi edellyttää ennen ensimmäistä juoksua.
Toivotaan, ettei tarvitse ottaa enää olkkarin mattoa ollenkaan pois, saisi nukkua rauhassa tulevatkin yöt ja vahinkoja ei sattuisi sisälle. 

Kuvahaun tulos haulle koiran ulostaminen kielletty

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti