torstai 1. joulukuuta 2016

Viikko kotona

Nyt on kulunut viikko siitä, kun saatiin koirakuume laantumaan. Meillä on mennyt ihan super hienosti ja Mimi on kummankin silmäterä. Ollaan kumpikin Teemun kanssa ihan rakastuneita pikku kirppuun. Mimi oli muutaman ensimmäisen päivän rauhallinen ja helppo hoitoinen. Nyt neidiltä on ruvennut löytymään luonnetta, eikä epäile näyttää sitä.
Mimi <3

Mimi osaa pyytää jo yöllä ulos, mutta päivällä ei ole kuin muutaman kerran ilmaissut hädän menemällä eteiseen vinkumaan. Muuten ollaan seurailtu koiran elekieltä ja osattu viedä ulos ajoissa. Viikon vahingot on alta kymmenen kertaa, mikä on musta ihan tosi hienosti! Niistäkin suurin osa tuli heti ensimmäisenä iltana, kun masu oli sekaisin, eikä siten ehditty ulos ajoissa. Sisälle ei olla vieläkään laitettu yhtään paperkia lattialle, eikä nähtävästi tarvitse laittaakkaan, onneksi! Mimi osaa ulkona jo yhdistää "pissi"-käskyn pissaamiseen. Mimi menee aina ensimmäisenä pissille, kun tietää että sen jälkeen voi peuhata rauhassa lumessa ja tutkia paikkoja. Muutamana päivänä on ollut tosi kylmä tuuli ja niinä kertoina ei ole jäännyt tutkimaan ulos, vaan lähtee suoraan takaisin sisälle. 
Tämä ihanuus tuli postissa tänään, tarkenee tuulisellakin säällä pihalla.

Oltiin viikonloppu Teemun vanhempien luona. Mimi teki kolmen päivän aikana vain yhden pissin sisälle, muuten teki aina reippaasti ulos tarpeensa. Viikonlopun aikana Mimi oppi pomppimaan pallon perässä. Myös näykkiminen alkoi tuolloin, ja Mimi roikkui villasukissa, housun lahkeissa ja yritti myös anastaa nenän päästä. Ruettiin heti kieltämään kun roikkui tai yritti näykätä naamasta. Vielä ei ole oppi mennyt perille, aina innostuttuaan yrittää näykkiä. Mimi rakastaa hiuksia ja tykkää mussuttaa niitä. Pestiin sunnuntaina Mimi ensimmäistä kertaa täällä ollessa. Harjaus meni hyvin, ollaan harjoteltu sitä jo kotona. Pesu oli mielenkiinosta aluksi, mutta hoitoaineen jälkeen olis koira halunnu juosta jo karkuun. Tehtiin tää Mimin mukaan, rauhoteltiin vähä aikaa ja jatkettiin rauhottumisen jälkeen. Mimi on tottunut föönin ääneen jo täällä meillä, joten alku lähti kuivauksessa hienosti käyntiin. Kun otettiin harja mukaan, ei homma enää ollutkaan niin miellyttävää. Mimiä tais ruveta pelottaa, rupes tärisee ja yritti paeta paikalta. Rauhoteltiin tilannetta monta kertaa, lahjottiin nappulalla käyttäytymään nätisti. Vielä se ei onnistunut. Kuivauksessa meni aikaa tosi kauan. Välillä leikittiin hetki, ettei menny ihan kauheudeks koko kuivaus. Saatiin koko koira kuivattua ja voi että Mimi näytti tyytyväiseltä puhtaassa turkissa.
Ennen pesua. Pörröinen turkki.
Käytiin alkuviikosta taas lenkki Mustissa&Mirrissä. Ostettiin silikoonisia palloja entisten pienten tennispallon tapasten tilalle, koska ne tarttui hampaisiin ikävästi. Ostettiin myös valjaat pentupannan tilalle. Ulkona rupes olee sen verran villi meno, että katsottiin parhaaksi ostaa valjaat, ettei vaan henkitorvi vahingoitu ja että kaikilla olisi kiva olla ulkona. Tämän jälkeen kiukuttelu ulkona loppui. Päästiin aloittaa vierellä kävely ja ettei Mimi kisko pihalla ollessa. Ollaan saatu Mustissa&Mirrissä erinomaista palvelua joka kerta, ja neuvoja pentu ajalle. Myyjät tulevat kysymään tarvitaanko apua, ja auttaa mielellään meitä. Myös Mimi on saanut paljon ihasteluja ja rapsutuksia niin asiakkailta kuin henkilökunnaltakin. Meidät myös toivotettiin uudelleen tervetulleeksi.
Mimi on tutustunut jo moniin ihmisiin, meillä on on käynyt vieraita ja ulkona on tullut ihmisiä ja koiria vastaan. Kutsuttiin tänne mun siskon porukka heti ekaks. Ensimmäisille vieraille Mimi oli vähän varautunut alussa ja vinkui meidän jaloissa. Sen jälkeen Mimi antoi rapsuttaa, ja leikki sujui jo vähän ajan päästä, kunnes iski väsymys ja Mimi rupesi nukkumaan. Kun toiset vieraat saapuivat, ei varautuneisuutta ollut enää yhtä paljon. Tällä kerralla Mimi meni reippaasti tervehtimään ja pyörimään jalkoihin. Ollaan sanottu vierailla, että ei saa huomioida koiraa, ennenkuin se on rauhoittunut. Näin toivottavasti estämme sen, että tulevaisuudessa vieraat saavat rauhassa heittää kengät ja takit, ilman että Mimi on jaloissa pyörimässä koko aikaa.
Mimillä on aivan super söpöjä nukkumisasentoja, varmasti näkee hyviä unia.
Päätettiin alussa, että koira ei tule sänkyyn tai sohvalle, mutta kuinkas kävikään. Ei tätä voi vastustaa. Haluaa viettää vaan kaiken mahdollisen ajan tuon kirpun kanssa. On ihanaa katsoa, kun se rauhoittuu sänkyyn meidän keskeen. Kun me ruvetaan nukkumaan, siirretään se omaan petiin, etten liiskaa sitä yöllä pyöriessä. Tälläkin hetkellä Mimi on sylissä nukkumassa. Tässä ois pääpiirteittäin meidän ensimmäinen viikko koiranomistajina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti