keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Mimi 4kk

Aika on mennyt siivillä tuon pienen neidin kanssa, vaikka tuntuu että se olis ollu meillä aina. Mimi on ollut meillä nyt noin kaksi kuukautta. Mimi saa aina hymyn huulille ja huononkin päivän hyväksi. Mimi tykkää kaikesta ja kaikista. Mimi rakastaa toisia koiria, ihmisiä ja hajuja. Mimi on erittäin sosiaalinen ja rohkea. Mimi on iloinen ja leikkisä ja erittäin seurallinen, aivan rodun omainen siis. Mimi osaa olla itsepäinen ja osaa näyttää kun joku juttu ei ollut sen mieleen. Mimi on älykäs ja innokas oppimaan. Mimi saa paljon rakkautta ja antaa sitä itsekkin. Mimi nuolee naaman, sormet ja varpaat pelkästä innostuksesta, kun saa huomiota ja rapsutuksia. Mimi yllättää joka päivä meidät.
Mimi osaa jo istua, antaa tassua ja tanssia. Mimi osaa odottaa ruokaa ja osaa ruveta ruokailemaan käskystä, Mimi siis osaa ei saa ottaa käskyn ja saa ottaa käskyn. Mimi osaa mennä maahan ja odottaa ovien edessä kiltisti saa mennä käskyä. Mimi kävelee hihnassa kohtuu hienosti, mutta opettelemista on vielä paljon, ja osaa tänne käskyn. Mimi antaa pestä hienosti ja kuivauskin sujuu jo naamaa lukuunottamatta hyvin. Mimi antaa harjata, leikata kynnet, nyppiä korvakarvat, putsata silmät ja katsoa hampaat. Mimi osaa paikka käskyn, vaikkakaan ei vielä kovin pitkää aikaa pysy paikoillaan. Esimerkiksi kuivatessa meinaa hermot mennä loppu ajasta, kun lelut ja muut äänet houkuttelee enemmän kuin paikalla oleminen
Mimi tekee vielä viikoittain pissejä sisälle, mutta hyvällä mallilla ollaan sisäsiisteyden suhteen. Aikaisemmin sanoinkin, että tekee yleensä silloin sisälle, kun meillä on vieraita käymässä, mutta sitäkään ei ole tapahtunut enää.
Kaikki nää sujuu opetustilanteessa loistavasti ja aikailematta, mutta vielä on monessa käskyssä opettelemista esimerkiksi ulkona ja ihmisjoukoissa. Kun näistä suurin osa sujuu hienosti muissakin ympäristöissä, me aloitellaan sitten katse kontaktia ja vapaana oloa. Ollaan opetettu yksi asia kerrallaan sisällä opetustilanteessa(jossa ei ole häiriöitä), ja kun se on sujunut otettu seuraava käsky mukaan. Kun muutama käsky on opeteltu kunnolla opetustilanteissa, ollaan siirrytty muualle harjoittelemaan yhtä käskyä. Kun muuallakin on sujunut ollaan lisätty sisälle uusi käsky ja jatkettu samaa rataa. Näin ollaan päästy tosi montaa käskyä harjoittelemaan, vaikka kaikki ei sujukkaan vielä kaikkialla ihan priimasti. Mun ajatuksena on ollu tässä se, että kun nuorena oppii edes jotenkin suurimman osan käskyistä mitä halutaan opettaa, niin on helpompi sitten hieno säätää sitä vanhemmalla iällä. Mimi on ainakin ollut niin nopea ja innokas oppimaan, että tää opetustahti sopii meille tosi hyvin. Enkä oleta/odota, että Mimi osaiskaan kaikkia erittäin hyvin vielä pitkään aikaan ja vieläpä eri paikoissa, mutta kun se tajuaa miten joku tehdään, se on sillä erittäin kirkkaana mielessä. Mulle riittää että se nyt alussa osaa sisällä kaikki hyvin, ja sen jälkeen ruvetaan viemään enemmän koulutustreenejä muualle. Ulkona/muiden ihmisten joukossa voidaan edetä hitaammin Mimin tahtisesti.
Mimi osaa olla jo yksin tarvittaessa, eikä jää haukkumaan sisälle. Toistaiseksi ei ole tehnyt tuhoja, on  nyt parina päivänä yrittänyt purra lattialistoja, mutta laitettiin niihin etikkaa niin sekin loppui samantien. Muutama lelu on mennyt jo käytössä rikki, mutta onneks on paljon leluja millä leikkiä. 
Mimi rakastaa ulkona oloa ja nauttii kun pääsee tutkimaan eri hajuja. Muiden ihmisten seassa käskyt menevät usein kuuroille korville, mutta kun periksi en anna, niin Mimi hienosti tottelee. Vielä muualla olevat koulutushetket ovat olleet puolet lyhempiä kuin sisälle. Haluan, että Mimi saa suht vapaasti mennä ja tutkia, onhan se koiralle ominaista. Meillä on ihan perusteellinen koulutushetki kerran päivässä ja siihen vielä ulkona olevat noin joka toinen päivä. Tietysti käskyjä tulee päivän mittaan ihan huomaamatta ja ilman herkkupalojakin.
Meillä on loppu viikosta ensimmäinen kunnon trimmaus. Karvat on kasvanut viimeisen parin viikon aikana huimasti ja sen kyllä huomaa kuvistakin. Kunnon pörrökoira. Pidetään siskon kanssa koiran hoito päivä, ja laitetaan kummatkin omat bichonimme kuntoon. Saa nähdä miten ne malttaa pysyä paikallaan, kun kummatkin on kunnon hulivilejä ja riiviöitä. Innolla odotan, että Mimi saa taas koira seuraa useaksi päiväksi.
Mimi nukkuu edelleen meidän kanssa sängyllä. Enää ei kylläkään tyynyllä tai ihan naaman päällä vaan on siirtynyt jalkopäähän iltapusuttelujen jälkeen. Mimi rakastaa ruokaa, ja on oppinut nauttimaan siitä hotkimisen sijaan. 







Mimi on niiiin rakas, ettei voi edes sanoin kuvailla! Mukavaa keskiviikko iltaa! Viimeiset kaksi kuvaa on vertausta Mimin kasvusta kahden kuukauden aikana.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti