maanantai 30. tammikuuta 2017

Puolivalmiit paprika-pepperonipasteijat

Tässäpä ois helppo ja nopea suolainen ohje, paprika-pepperonipasteijat! Kun ruvettiin tapailemaan Teemun kanssa, tein yleensä näitä iltapalaksi. Teemu rakastui näihin täysin ja sen jälkeen näitä on saanut vähän väliä tehdä. Ei mitään terveellistä, mutta erittäin maistuvia. Meidän lemppariksi on tullut juurikin tämä paprika-pepperoni täytteellä oleva versio. Olen tehnyt myös eri täytteillä olevia, mutta pepperoni vain iskee eniten maultaan näissä. Näiden hinta on noin 8-12e/20kpl, riippuen käyttääkö lehti- vai torttutaikinaa teossa. Käytän yleensä talvisin torttutaikinaa, koska se on edullisempaa ja muina vuoden aikoina lehtitaikinaa, koska sitä on ympäri vuoden saatavilla. Toki joissakin kaupoissa on muulloinkin kuin talvella myynnissä torttutaikinaa, mutta ei kaikissa kaupoissa. Maku asiahan tämäkin on kumman valitsee, mutta meille maistuu kummatkin versiot.

Paprika-pepperonipasteijat, n.40min, 20kpl

Torttu- tai lehtitaikinaa 1kg
Pepperonia paketillinen (130g)
Paprika
Ruohosipuli tuorejuustoa 200g

1. Ota levyt sulamaan huoneenlämpöön ja laita uuni kuumenemaan 225℃.
2. Pilko paprika ja pepperonit pieniksi kuutioiksi. Sekoita tuorejuuston joukkoon.
3. Puolita sulaneet levyt ja venytä käsin tai kaulimella isommaksi.
4. Laita täytettä noin ruokalusikallinen levylle. Taita kolmioksi ja paina sormilla reunat kiinni. Asettele leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja laita uuniin 12-15minuutiksi, tai kunnes ovat kauniin ruskeita pinnasta.






 Nää on ihan tosi helppo tehdä. Kaksikymmentä kappaletta voi kuulostaa paljolta(kahden hengen talouteen), mutta nää on niin herkkuja, että menee hetkessä. Kehuja on sadellut pasteijoille paljon, jos on tehnyt vieraille kahvipöytään tarjottavaksi. Mulle on tullut näistä joskus muutama tilauskin, kun ovat olleet niin herkullisia! 
Tällä viikolla blogiin ilmestyy ainakin Mimin koulutuksesta ja siitä mitä se jo osaa, uuden kameran käyttökokemuksia ja perus kuulumiset! Keskiviikkona on ensimmäinen koulupäivä vähän meinaa jännittää! 

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti