lauantai 28. tammikuuta 2017

Bolognesevuoka

Kokeilin instagramista löytämääni herkullista ohjetta. Aika paljon tulee katsottua sieltä inspiraatioita resepteihin ja ajattelinkin nyt alkaa kokeilemaan mieluisia. En tiedä ruuan oikeaa nimeä, mutta nimesin sen bolognesevuoaksi. Video, mistä ohjeen bongasin, käytti eri reseptiikkaa, mutta tyyli ja pääraaka-aineet ovat samoja. 

Bolognesevuoka, n.60min 

Isoa putkipastaa 500g
Jauhelihaa 400g
Sipuli
Pari valkosipulinkynttä
Tomaattimurskaa 750g(esim. Dolmio bolognese family size)
Mozzarellaa yksi-kaksi pussillista (200g)
Suolaa, mustapippuria, persiljaa

1. Laita pastat kiehuvaan suola veteen, katso aika pussista ja vähennä siitä pari minuuttia, etteivät meni liian pehmeiksi. Laita uuni kuumenemaan 250℃.
2. Pilko sipuli ja valkosipulit. Ruskista jauhelihan kanssa.
3. Voitele irtopohjavuoan reunat ja laita pohjalle vielä leivinpaperi, ettei pääse varmasti valumaan kastike pois.
4. Lisää ruskistuneen jauhelihasipulin joukkoon tomaattimurska ja mausteita oman maun mukaan. Jätä maustumaan pienelle lämmölle ja tarkista maku. Maustetta saa olla reilusti, koska pasta imee itseensä vielä reippaasti ainakin suolaa.
5. Huuhtele pasta kylmällä vedellä, Pidä irtopohjavuoan toista reunaa hieman ylempänä niin pastat on helpompi laittaa. Laita pastaputket vuokaan.
6. Kun kastike on valmista, laita pastojen päälle kastike ja kastikkeen päälle mozzarellat.
7. Laita uuniin n.15minuutiksi tai kunnes pinta on saanut väriä.
8.Koristele persiljalla.









Tykkään bolognese/pasta ruuista paljon, ja tää oli aivan taivaallista! Käytin 24cm irtopohjavuokaa, johon riitti just tuo 500g pussi pastaa. Ohje oli helppo, eikä aikaakaan mennyt paljoa. Hintaa ruualle tuli n.8e, joten oli edullinen määräänsä nähden. Tästä riittää varmasti ainakin kolmeksi päiväksi ruokaa, meidän kahden hengen talouteen. Tästä saa kätevästi myös maidottoman, jättämällä mozzarellan pois, lihattoman vaihtamalla jauhelihan soijarouheeseen tai härkikseen ja gluteenittoman gluteenittomalla pastalla.
Huomenna tulee  helppojen suolaisten pasteijoiden ohje, joka on yks mun lemppari suolanen resepti.

Testatkaa ihmeessä ja laittakaa kommenttia tulemaan mitä piditte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti