perjantai 27. tammikuuta 2017

Viimeinen penturokotus

Mimillä oli maanantaina 16viikon eläinlääkäri käynti. Siellä annettiin nelosrokotteen tehoste, ja rabiesrokote. Painoa oli tullut 700grammaa, eli 2.8kiloa painoi nyt. Oli sopivan kokoinen ja kaikki oli hyvin. Antoi hampaatkin katsoo hienosti! Siellä katsottiin myös silmät, korvat, ruumiinrakennetta, että kaikki ok ja lääkäri kuunteli sydänäänet. Seuraava rokote onkin vasta vuoden iässä. 
Mimi nauttii käydä pesulla, olla ulkoilla ja vingutella leluja. Mimi tykkää koulutushetkistä, leikkimisestä ja muista koirista. Mimi ei tykkää naaman föönauksesta eikä korvakarvojen nyppimisestä. Muuten föönaus sujuu erittäin hienosti ja malttaa olla paikoillaa, paitsi naaman kohdalla. Silloin Mimistä tulee hulivili eikä pysy paikoillaan ja joka yrittää päästä pois puhalluksesta. Korvakarvatkin saa aluksi nypittyä hyvin, mutta kun syvällä olevia nyppii, ei neiti meinaa pysyä paikoillaan. Kynsien leikkauksessakaan ei tarvitse enää antaa joka kynnen jälkeen namua, eikä mua pelota enää leikata niitä. Lisää kynsi episodista täältä.

Me ollaan saatu kyllä maailman ihanin ja meille sopivin pentu. 

Mimin silmävuoto on vähentynyt siitä mitä se oli, mutta karvat on edelleen tummat. Puhdistetaan niitä usein. Kunhan päästää penturuuasta aikuisten ruokaan, niin täytyy kokeilla jotain uutta ruokaa, ja katsoa auttaako ruuan vaihto tai vähentääkö se vuotoa. Mua itseä ei haittaa vuoto, muutakuin kuvien kannalta. Kuvissa näkyy niin selvästi, jos on juuri valunut ja märkä silmän alus.
Seuraavat hankinnat Mimille on talvipuku lappia varten(jos saan vapaata töistä), flexi, trimmauskone ja turkinkuivain. Saatiin pentupaketissa hihna, mutta nyt kun Mimi osaa jo mennä narussa useimmiten hyvin, voidaan hommata pidempi ja kätevämpi talutin. Oon trimmannut Mimin kerran siskon trimmerillä, ja viikon päästä uudestaan sillä niin ei ole vielä ollut tarvetta omalle. Turkinkuivaimena oon käyttänyt mun fööniä, kun tuo koira ei tosiaan vielä kovin iso oo, mutta nyt kun rupee kasvaa ihan urakalla, niin on ehdoton ostaa hyvä kuivain. Ja ollaan luultavasti lähdössä lappiin kevään aikana ja siellä tulee oltua paljon pihalle, niin täytyy katsoa joku sopiva paksumpi puku niin tarkenee olla sit pihalla hyvin. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti