lauantai 19. marraskuuta 2016

Mitkä asiat muuttuvat kotona?

Koiran tulo taloon on iso muutos ja koiran ottamista on harkittava kunnolla. Miten me ollaan valmistauduttu tähän?
Ollaan monta kertaa kysytty toisilta, että ollaanko valmiita tähän seuraavat 15vuotta. Ollaanko valmiita käyttämään sisäsiisteys opetuksen aikana koira ulkona jopa 20kertaa vuorokaudessa. Ollaanko valmiita nukkumaan pätkissä, täytyyhän koira käyttää ulkona myös yöllä alussa. Kirjoitan myöhemmin lisää miten aiomme opettaa sisäsiisteyttä. Ollaanko valmiita olemaan johdonmukaisia ja sitoutuneita koulutukseen yhdessä.
Kyllä. Olemme miettineet asian loppuun niin tarkasti kuin pystyy(todellisuus koiran kanssa voi olla ihan eri mitä ajattelee), että pystymme huolehtimaan koirasta eliniän ajan. Ollaan juteltu jo ulkoilutus vuoroista ja vuoro öistä hoitaa pennun ulkoilutus. Ollaan tutkittu yhdessä ja erikseen koirankoulutus menetelmiä ja niiden toteutusta. Ollaan puhuttu, miten meillä hoidetaan koulutus, mitä asioita opetamme ihan aluksi ja mitä asioita meillä on sallittua tehdä ja mitä ei. Koulutuksesta kirjoitan myös myöhemmin kunhan pentu saadaan ensin kotiin, vielä neljä pitkää yötä!
Olemme hankkineet avonaisen kenkätelineen tilalle kenkäkaapin. Näin kengät saa kätevästi piiloon, eikä koiralla tule houkutusta edes purra niitä, jos koiralla on taipumusta nakerrella kenkiä. Ainakin kasvattajan luona Mimi on ollut innokas leikkimään kengillä. 
 

Hankittiin portti, jotta koiralle tulee pienempi oleskelutila meidän ollessa poissa. Ovet saadaan kiinni kolmesta kohdasta, eteisen ja olohuoneen väliin portti. Ainakin alussa aijotaan pitää näin, luultavasti myös jatkossa. Eteinen on suht iso tila, jossa koira mahtuu hyvin olemaan ja leikkimään yksinolessa.

Teemun täytyy vielä laittaa listaan kiinni nettijohto, nyt se on mennyt meillä pitkin lattiaa ja mattojen alta. Johto näkyy portti kuvassa. 
Mulla on paha tapa jättää tavaroita ja vaatteita pitkin lattioita lojumaan, joten nyt pitää ottaa kunnolla niskasti ittee kiinni, että ne vaatteet ja muut pysyy kaapeissa tai niille kuuluvilla paikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti