perjantai 4. elokuuta 2017

Viikonlopun reissu Tallinnaan

Lähdettiin viime perjantaina kohti Tallinnaan, kun mulla alkoi vapaat ennen loman alkua. Vietiin Mimi hoitoon kasvattajalle ja siitä kiireellä odottelemaan, että saadaan auto laivaan. Toinen ja kolmas yö, kun olin erossa kirpusta, mutta selvisin yllättävän hyvin! Ikävä oli valtava, mutta pystyin myös nauttimaan reissusta. 
Meno matkalla laiva oli melko tyhjä ja olikin ihanaa, kun oli istumapaikkoja runsaasti saatavilla ja minnekkään ei ollut pitkiä jonoja. 





Yövyttiin Sokos hotelli Virussa, joka oli samassa rakennuksessa Sokos hotelli Estorian ja Viru-kauppakeskuksen kanssa. Saatiin huone 20kerroksesta ja vitsit miten ihanat maisemat sieltä olikaan! Teemu ihmetteli, et miten pysyin niin kauan paikoillani, kun ihastelin tosi kauan kaupungin vilinää. Hotellityöntekijät ymmärsivät suomea, ja oli helppo asioida. Paikat oli siistit ja aamupalalla oli runsaasti vaihtoehtoja. Aamiasiselle varattu tila oli iso, ja kahdet pöydät tuotteille, joten jonoja ei sielläkään liiaksi ollut. Aamupala aika oli 6.30-11, joten sai nukkua pitkään ja mennä rauhallisen heräämisen jälkeen vielä syömään. Muistaakseni suomessa ei ole Sokos hotelleissa näin myöhäistä aamiaistarjoilua. Myös parkkihallista iso plussa, vaikkei halliin saanutkaan autolle vuorokausi lippua niinkuin suomessa, niin pysäköinti oli edullista.
Illalla mentiin vielä drinksuille Amarilloon(oli hotellin yhteydessä) ja otettiin vähän naposteltavaa. Osa henkilökunnasta osasi suomea, osa englantia ja osa ei kumpaakaan. Palvelua sai jonottaa kauan, jonka jälkeen tilatut nachot tulikin sitten nopeasti. Sain mulle sopivaa ruokaa helposti. Join ihan luvattoman paljo mansikkamargaritoja. Niissä oli tosi paljon eroja tekijöiden välillä. Joka puolella oli mainos, että tekevät Tallinnan parhaimmat margaritat. Vain osa työntekijöistä sokeroi reunat, vain osa laittoi limen reunaan ja yks mulle tullut margarita oli erittäin mauton. Itse jos omistaisin tollasen paikan, niin tekisin kyllä samanlaisia. Ei ollut kiva näky kun kolme saattoi parhaillaan olla tekemässä niitä, ja kaikki teki erilaisia. 






Reissu kokonaisuudessaan oli oikein onnistunut, vaikka kaikki ei mennytkään niinkuin piti. Oltiin suunniteltu päivän reissua Pärnuseen ja Latviaan, mutta päädyttiinkin sitten koluamaan Vanhaakaupunkia ja käytiin Rocca al Mare-kauppakeskuksessa. Oli hyvä päätös jäädä Tallinnan alueelle, koska Latviaankin ajaa sen kolme tuntia, ja meille sattui aurinkoinen viikonloppu. Shoppaillessa menikin koko päivä ja löydettin kaikkea tarpeellista edullisesti. Erillinen postaus tulossa ostoksista!
Pitkän shoppailupäivän jälkeen etsittiin Vanhastakaupungista sopivaa ruokapaikkaa, koska Amarillossa oli reilun tunnin jonot!, niin ei jaksettu jäädä odottamaan niin kauaksi aikaa. Oltiin kuitenkin viimeksi syöty kunnolla aamupalalla. Kaikissa ravintoloiden listoissa tuntui olevan kalaa paljon, johon en uskaltanut mennä allergioiden takia. 
Päädyttiin sitten paikkaan nimeltä Kvartal. Paikka oli hienostunut ja taustalla soi rauhoittava musiikki. Paikka oli sisältä tyhjä, mutta ulkona oli muutama asiakas. Paikan hintataso oli aika normaali n.15e/annos. Tarjoilija ei osannut sanaakaan suomea, ja huonosti englantia. Kysyttiin saako täältä annoksia kanamunattomana, kalattomana ja pähkinättömänä. Pienen väännön ja odottelun jälkeen tuli kertomaan, että kahta annosta saisi. Pihvi- ja hampurilaisannoksen. Tilasin sitten hampparin ranskalaisilla. 
Aikaa kului melkein 45minuuttia, kun saatiin annokset pöytään, vaikka ulkona oli vain muutama asiakas. Varmistin vielä pöydässä, että onhan tämä annos varmasti tilaamani. Oli kuulema. En kerennyt alottaakkaan syömistä(kun otin kuvia), kun tarjoilija tuli ottamaan dipin pois lautaselta, ja kertoi sen sisältävän munajauhetta. Sanoin se olevan ok, mutta jos saisin tilalle vaikkapa ketsuppia. Sanoi huonolla englannilla, että onnistuu. Eipä mennyt kauaakaan, kun tarjoilija palasi ja kertoi myös hampparin välissä olevan samaa dippikastiketta jossa oli sitä munajauhetta. Siinä vaiheessa olin jo niin nälkäinen ja väsynyt, että itku tuli. Oltiin kuitenkin odotettu sitä ruokaa lähes tunnin verran. Tarjoilija yritti saada mut ottamaan toisen annoksen, joka olisi toiveideni mukainen, mutta en jäänyt sinne odottelemaan ja pettymään taas. Jos selkeästi ollaan monta kertaa tilausvaiheessa sanottu, että ei niitä ja näitä aineita saa olla, niin miksi tuo edes pöytään semmoisen tuotteen, joka ei edes käy mulle. Lähdin sieltä sitten itkien kävelemään kohti mäkkäriä, josta tiesin että saan välittömästi jotain mulle käyvää ruokaa.
Meidän seurueesta kaksi tilasi härkää, joiden kypsyydeksi oltiin valittu medium. Toinen pihvi oli ollut ok, mutta toinen ihan kuiva. No, paikka tuli testattua, eikä mun ainakaan tarvii sinne enää astua. Varmasti hyvä paikka, jos ei ole allergiota tai ei oo ruokahifistelijä.



Mäkkärin juustohampparin jälkeen odotin seuruettani, ja lähdettiin vielä kaksin Teemun kanssa kiertelemään ja ihastelemaan Tallinnaa. Mä niin rakastan kierrellä siellä kaupoissa, kun kaikki kimaltaa! Myöhemmin illasta mentiin vielä Amarilloon yksille, ja sain vihdoin "oikeeta" ruokaa. Erikoisruokavalio euuan tilaamisen kanssa ei ollut mitään ongelmaa, eikä porukkaakaan siihen aikaan enää ollut, joten saatiin ruuat pian pöytään. Teemu otti siipiä limekorianterikastikkeessa ja mä chevreburgerin. Amarillon ruuat on kyllä aina hyviä, ja ostitpa mistä kaupungista tahansa, ne on samanlaisia. 


Semmonen oli meidän loman alotus. Tää viikko ollaan vietetty mökillä ja tänään tultiin kotiin viettämään pyykkipäivää ja pitsaperjantaita. Mulla on lomaa vielä ihanat puolitoista viikkoa, jonka jälkeen alkaa taas aherrus koulun, töiden ja Oriflamen edustajana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti